Adana Oyun Terapisi Ücretleri

oyun terapisi

Adana Oyun Terapisi Ücretleri

 

Oyun Terapisi;

Çocuklar duygu ve düşüncelerini ifade etmekte zorlanırlar, yetişkinler kadar kendilerini ifade etme de iyi değillerdir. Zaman zaman çocuklar duygularının ve düşüncelerinin farkında olmayıp, kendilerini bu nedenle ifade etmekte güçlük çekerler. Çocuklar oyun oynamayı severler. Çocuklar duygularını yetişkinler gibi, duyguları hakkında yetişkinler gibi konuşamazlar. Yetişkinlere uyguladığımız terapi yöntemleri şekli çocuklara uymaz.

Oyun terapisi çocuklar için yaşadıkları olaylarını ve duygularını ifade etme ortamını bulur. Çocuklar oyun sırasında yaşadıkları olayları ve davranışları biçimlerini etkileyen korkularını, öfkelerini, üzüntülerini, hayal kırıklarını yeniden oyun odasında yaratmaya çalışırlar.

Oyun terapisinin faydaları çocukların gelişimlerine uygun oyunlarını oluşturabilmelerindendir. Oyun terapistiyle çocuklarla kurulan bağın ve çocukların yaşadıkları stresli, öfkeli, duygusal anlarını yansıtan oyunu oluşturduklarında kendilerini güvenli hissetmelerini sağlayan en önemli unsurdur.

Oyun terapisi yardımıyla çocuklar iç dünyalarında mücadele ettikleri duygusal olaylarını bir araya toplayarak kendilerine oyunlar yaratmaya çalışırlar. Çocuklar yaratacağı oyuna uygun sorunlarını yansıtan oyuncakları seçer ve oyunlar kurmaya çalışırlar. Başlayan oyunlar, oyunlar ilerledikçe gelişir ve sorunları ilgili anlamayı ve rahatlık sağlayana kadar oyunlar devam eder.

Adana Oyun terapisi sürecinde çocuk olaylara ilgili bakış açılarını, davranış biçimlerini değiştirebilir ve başkalar ile oluşan ilişkilerden haz almaya başlarlar. Çocuklar oyun sırasında hayal kırıklıkları yaşadıkları olayları yeniden yaratmakla oyun sırasında bu tecrübeleri değiştirme fırsatı bulur ve böylece hem oyun hem de hayattaki ilişki alışverişinden zevk alır hale gelirler.

Evde ya da oyun terapisinde oyunun fonksiyonu aynı kalır. Çocuklar için oyun bir anlamda yaşadığı travmaları oyun halinde prova ettikleri iletişim yoludur. Oyunun üç boyutu vardır:

-Kavramsal

-Fiziksel Gelişim

-Duygusal Dışavurum

Eğitimli oyun terapisti ile oyun duygusal amaca hizmet. Çocuğun sağlığındaki dengede önemli bir rolü vardır.

Adana Oyun terapisinde ebeveynlerin katkısı önemli bir unsurdur. Ebeveynler ile oyun terapisti arasındaki görüşmeler düzenli bir şekilde devam etmeli. Oyun terapisti uygun görürse bazı zamanlar ebeveynleride oyuna davet eder. 

Oyun terapisinin yardımcı olacağı psikolojik sorunlardan bazıları şunlardır:

-Anksiyete Bozukluğu

-Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu

-Dürtü Bozukluğu

-Okuma Bozuklukları

-Sosyal İçe Kapanıklılık

Özgüven Eksikliği

-Boşanma sonrası adaptasyon sorunları

-Sebebi anlaşılamayan baş ve karın ağrıları

-Alt Islatma 

-Kardeş Kıskançlığı

-Bağlanma-Ayrılma Problemleri

Takıntılı Davranışlar

Duygusal, fiziksel, cinsel istismar durumları gibi birçok sorun alanı ile çalışılmaktadır.

Oyun terapisi 3-10 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilir. Çocuklar genellikle 3-3.5 yaşlarında sembolik oyun oynamaya başlarlar.

Adana’da Oyun terapisinin uzunluğu çocuğun yaşadığı travmalara bağlıdır. Çocuklara yaşına göre değişiklik gösterebilir. Genelde haftada bir olan seanslar 45-55 dakika arasında değişir.

Oyun Terapisi Nasıl Yapılır?

 Oyun terapisinin amacı çocukların kendi iç dünyalarını oyun yoluyla anlamak, duygularını ve isteklerini oyun yoluyla net bir şekilde kendilerini ifade edebilecekleri güvenli bir ortam yaratmaktır. 

Oyun terapi odası çocukların tüm etiketlerden uzak sadece çocuk oldukları kendilerini oyunla ve oyuncaklarla anlattıkları yerdir. İşte bu yüzden her çocuğun oyunu, kurgusu, hangi oyuncağı istediği-istemediği, ne kadar süre oynadığı her biri farklıdır ve biriciktir. Oyun terapisi odasının içerisinde oyuncakların ve malzemelerin bulunduğu çocuğun kendisini huzurlu ve güvende hissedeceği, ferah ve kullanışlı oyun odası olmalıdır. Oyun terapisinde kullanılan oyuncaklar çocukların ilgilerini, dikkatlerini çekmeli ve gerçekliğe izin vermelidir.

Çocuklar oyuncaklarla, gelişimleri boyunca koordinasyonunu düzene getirerek zihinsel, bedensel ve psiko sosyal gelişimlerine yardımcı olan hayal güçlerini ve yaratıcı yeteneklerini geliştiren oyun malzemeleri olmalıdır.

Oyun Terapisi Seans Ücretleri

Oyun Terapisi Odası Hazırlayan Kurumlarda; 

Adana şehrindeki psikolog seans ücretlerine bakıldığında;

2021 Adana Psikolog Ücretleri: 100 TL – 900 TL

2021 Adana Pedagog Ücretleri: 100 TL – 800 TL

2021 Adana Psikiyatri Ücretleri: 250 TL – 1200 TL

Adana Aile Danışmanlığı ve Çift Terapisi Ücretleri: 200 TL – 900 TL

 

Oyun Terapisi Hizmeti almak İçin Lütfen Arayınız. 0322 402 09 09 ve 0539 832 14 81

Yorum Yap