Adana Dikkat Eksikliği Merkezi

DİKKAT EKSİKLİĞİNE İLAÇSIZ DESTEK VE ÇÖZÜM

      Dikkat eksikliği veya dikkat dağınıklığı, bireyin zekâsı ile ilgili olan bir sorun değildir; beynin çalışma sisteminde farklılık vardır. Beyin görüntüleme araştırmaları göstermektedir ki, Dikkat Dağınıklığıya da Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu olan bireylerin beyin aktivitelerinde (özellikle beyin dokusunun ön bölümü olan frontal bölgede) normale göre azalma gözlenmektedir. Beyin dokusunun her bölgesinin farklı görevleri vardır. Beyin ön bölgesi olan frontal bölgenin görevi, yürütücü fonksiyonların kontrolüdür.

ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİNİN BELİRTİLERİ

 

Çocuklar genel olarak aktif, meraklı ve heyecanlıdırlar. Dikkat Eksikliği olan çocuğun ailesi adına bazen çocuklarında böyle bir sorun olduğunu kabul etmeleri kolay olmaz. Aileleri en çok yanıltan ise, çocuğun saatlerce televizyon izleyebilmesi ya da bilgisayar oyunları oynuyor olmasını, dikkatiyle ilgili bir sorun olmadığı yönünde değerlendirmeleridir. Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğusorunu olan çocuklar, kendi istedikleri şekilde televizyon izlerken ya da bilgisayarda oyun oynarken bir sorun yoktur.

Bu rahatsızlıkta beynin etkilenen bölgesindeki değişimlere bağlı olarak, çocuğun kendi istediği bir aktivitede ve çocuğun istediği zaman diliminde dikkatini toplamasında problem yoktur. Sorun, dikkatin özellikle yönlendirilmesi gereken bir konu olduğunda dağılmasıdır. Sınıf ortamı, ders dinlenmesi, ev ödevlerinin yapılması, bir spor aktivitesinde takım oyuna uyum gibi konularda, dikkatin özel olarak toplanması gerektiği anlarda, dikkat eksikliği ortaya çıkmaktadır.

DİKKAT EKSİKLİĞİ İÇİN NE ZAMAN BİR UZMANA BAŞVURU YAPALIM?

  • Çocuğunuz okula başladığında hareketlilikleri ve dikkat sorunları nedeniyle “yaramaz, tembel” gibi etiketlemelerle mi karşılaşıyor?
  • Çocuğunuz gerçekten hiperaktif mi yoksa hareketli mi?
  • Yoksa sadece dikkat eksiliği mi var?

 

Çevresinde bu tür sorunlarla karşılaşan çocuğunuzun zamanla özgüveni düşebilir ve kendisi ile ilgili olumsuz duygulara kapılabilir. Ayrıca çeşitli araştırmalar DEHB olan bireylerde ilerleyen yaşlarda daha fazla depresyon veya kaygı bozuklukları gibi sorunların ortaya çıkma eğilimi olduğunu ortaya koymaktadır. Oysa erken tanı ve uygun tedavi/terapi ile özgüven sorunları ve bunun getirisi olabilecek bir takım duygusal sorunların önlemlerinin alınması olasıdır.

Doğru bir tanılama ve profesyonel psikolojik destek, tüm bu yaşadığınız olumsuzlukları azaltarak, sizin ve çocuğunuzun artık olumsuz etkilemesinin önüne geçecektir. Size yardımcı olmak için uzmanlarımız hep yanınızda,,,

Dikkat eksikliğinde siz ve çocuklarınız için destek almalısınız.

Uzman Psikolog Hocamızdan Randevu Almak İçin
0530  832 14 81 & 0322 402 09 09
Kurumumuz Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına Bağlı
Özel Aile Danışma Merkezidir.

Yorum Yap